Meest gestelde vragen


Hoe gaan we van start?

Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult. Wij brengen dan een bezoek aan uw woning en stellen ter plekke een op maat gemaakt woningpresentatieplan op. Dit plan bevat een checklist van zaken die aangepakt kunnen worden om tot een optimale woningpresentatie te komen. Indien gewenst kan ons deskundige team volledige of gedeeltelijke ondersteuning bieden bij de uitvoering van het plan.

Zit ik dagenlang in een verbouwing als we met vastgoedstyling aan de slag gaan?

De duur van het realiseren van een optimale woningpresentatie is afhankelijk van de hoeveelheid werk die verzet moet worden en de grootte van uw woning. Gemiddeld duurt het hooguit een paar dagen om de adviezen uit te voeren.

Is het te bewijzen dat vastgoedstyling werkt?

Een optimale woningpresentatie is geen garantie dat de woning verkocht wordt maar het maakt de kans op een succesvolle verkoop wel groter. Wanneer u uw huis op de markt zet concurreert u direct met woningen met dezelfde voorzieningen en prijsklasse in uw omgeving. De woningen die in goede staat verkeren en er optimaal gepresenteerd uitzien, hebben meestal een groter aantal bezichtigingen en verkopen dan ook sneller. Hoe aantrekkelijker uw woning eruit ziet, hoe groter de kans dat het snel verkocht wordt.

Werkt vastgoedstyling bij alle woningtypes in alle prijsklassen?

Het optimaliseren de woningpresentatie werkt voor elke woning, met name omdat de presentatie wordt afgestemd op de gewenste doelgroep en aansluit bij de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt.

Zorgt vastgoedstyling ervoor dat mijn woning gegarandeerd wordt verkocht?

Het optimaliseren van de woningpresentatie vergroot uw kansen op bezichtigingen en daarmee de kans op een snelle verkoop.

Wat is inbegrepen wanneer jullie de woningpresentatie verzorgen?

Spot On Vastgoedpresentatie is een full service bedrijf. Dat wil zeggen dat we kunnen helpen met advies maar dat we, indien gewenst, de realisatie volledig uit handen kunnen nemen. Indien u een leegstaande woning heeft, kunnen wij die volledig voor u inrichten maar ook laten schoonmaken, schilderen et cetera. Kijk voor meer informatie bij onze ondersteunende diensten.

Wie betaalt voor de woningpresentatie?

Voor veel woningverkopers is hun woning een van de meest waardevolle zaken die ze in hun leven te koop aanbieden. Steeds meer makelaars en woningverkopers zien investeren in een optimale woningpresentatie als een investering in een succesvolle verkoop van de woning. Het doel van een betere woningpresentatie is dat het bijdraagt aan een snelle verkoop van uw woning voor een goede prijs. Er zijn voorbeelden dat investeren in vastgoedstyling onderaan de streep zelfs geld heeft opgeleverd omdat de woning voor een betere prijs kon worden verkocht.

Is Spot On Vastgoedpresentatie verzekerd?

Jazeker, Spot On Vastgoedpresentatie heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en alle werkzaamheden zijn volledig verzekerd. Dat geldt ook voor de gehele huurperiode van meubels en accessoires.

Wat is vastgoedstyling?

Vastgoedstyling of verkoopstyling is een marketingtool die wordt ingezet voor optimale woningpresentatie met een succesvolle verkoop van de woning als doel.

Waarom zou ik mijn woning speciaal inrichten voor de verkoop?

Als woningverkoper kunt u ervoor kiezen uw woning zodanig te presenteren zodat de gewenste doelgroep enthousiast wordt gemaakt om een bezichtiging te plannen. Een optimale woningpresentatie geeft uw kijkers een beeld van de potentie van uw woning met als uiteindelijk doel om van een kijker een koper te maken.

Wat is het verschil tussen een vastgoedstylist en een interieurstylist?

Een interieurstyling is specifiek gericht op het vertalen van de persoonlijke smaak en woonwensen van de huidige bewoners in de inrichting van de woning. Een vastgoedstylist adviseert en ondersteunt bij de realisatie van een optimale woningpresentatie met als doel de woning zo snel en effectief mogelijk te verkopen. Daarbij wordt de inrichting afgestemd op een specifieke doelgroep zodat potentiële toekomstige bewoners een waarheidsgetrouw beeld krijgen van de potentie en huidige staat van de woning.

Is het niet beter dat ik eerst probeer om mijn huis te verkopen zoals het is?

Een vastgoedstylist kan als buitenstaander objectief naar de situatie van de woning kijken en een advies uitbrengen over hoe de presentatie van de woning geoptimaliseerd kan worden. Vervolgens kunt u als woningverkoper altijd zelf beslissen wat u zelf wilt uitvoeren en waarvoor u hulp wilt  inschakelen.

Het is toch de taak van de makelaar om mijn woning te verkopen?

De combinatie van de juiste makelaar, prijsbepaling en presentatie kunnen de kans op een geslaagde verkoop aanzienlijk vergroten. De meest optimale woningpresentatie voor de verkoper komt tot stand door een goede samenwerking van wat we bij Spot on Vastgoedpresentatie ‘de dynamische driehoek’ noemen. Daarmee worden de makelaar, vastgoedstylist en woningverkoper bedoeld. Een makelaar heeft specifieke kennis in huis over de (plaatselijke) woningmarkt en het bepalen van de juiste prijs. Een goede vastgoedstylist kent de strategie van een makelaar en is een echte partner op het gebied van marketing en woningpresentatie. Maar de mate waarin de woningverkoper het advies van de vastgoedstylist opvolgt speelt ook een grote rol bij de kans op een geslaagde verkoop.

Wat is het beste moment om de woningpresentatie aan te pakken?

Het beste kunt u al aan de slag gaan met het optimaliseren van de woningpresentatie nog voordat u de makelaar inschakelt. Met een fris ogende en goed gepresenteerde woning kunt u immers ook indruk maken op de makelaar zodat hij/zij een betere waarde schatting kan maken. Een bijkomend voordeel is dat u uw woning vrijwel direct op de markt kunt zetten zonder dat er nog van alles aan moet gebeuren.

Ik kijk regelmatig naar woonprogramma’s, waarom zou ik de woningpresentatie niet gewoon zelf doen?

Een vastgoedstylist kan helpen bij het stellen van prioriteiten en u laten zien hoe de verkoop met zo weinig mogelijk inspanning bereikt wordt. Als eigenaar van de woning is het lastig om zelf objectief naar uw woning te kijken en deze zodanig te presenteren dat het de juiste doelgroep aanspreekt. Een vastgoedstylist heeft hier ervaring mee en kan u ervoor behoeden dat u niet té rigoureus te werk gaat. Soms zijn een paar kleine aanpassingen al genoeg om de presentatie van een ruimte te optimaliseren voor de verkoop.