Een kijkje in de keuken

Een kijkje in de keuken

(ARTIKEL VERSCHENEN IN LICHT OP EINDHOVEN)

Een van de belangrijkste ruimtes die bijdragen aan een succesvolle verkoop is de keuken. Een grondige revisie is kostbaar, geld dat je waarschijnlijk niet meer terugverdient of liever in je nieuwe woning investeert. In de meeste gevallen is een volledige verbouwing ook helemaal niet nodig. Er zijn vaak al kleine veranderingen je kunt doen om je keuken een opfrisbeurt te geven. Schilder de keukenkastjes in plaats van ze te vervangen. Vervang ouderwetse keukenapparatuur of er gebruikt uitziet. En een grondige schoonmaakbeurt kan het verschil maken. Een schone, frisse en lichte keuken trekt kijkers aan en hoeft geen handenvol geld te kosten.

Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij de presentatie van je keuken. Een aantrekkelijke keuken:

  • Oogt, voelt en ruikt schoon en fris;
  • Oogt en voelt ruim en licht. Er is veel ruimte in de keukenlades en –kasten;
  • Is smaakvol en aantrekkelijk gepresenteerd, ouderwetse of versleten spullen zijn weggehaald;
  • Oogt uitnodigend; het is gemakkelijk voor te stellen de keuken te gebruiken;
  • Ziet er levendig uit maar is niet rommelig.

Graag deel ik drie voorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk ter inspiratie.

Een prima basis

Keuken licht

Deze keuken is echt een enorm pluspunt voor deze tussenwoning. Kookliefhebbers zullen blij verheugd zijn een groot RVS gasfornuis aan te treffen. En ook liefhebbers van bakken kunnen in deze keuken hun hart ophalen met een royale oven. De ruimte was van nature al lekker ruim en licht maar kon wel een opfrisbeurt en wat meer aankleding gebruiken. We hebben deze keuken daarom grondig gereinigd en om het geheel af te maken nog wat keukenaccessoires toegevoegd.

Een tikje gewaagd mag best

Keuken kleurrijk

De eigenaren van deze woning waren gek op de Italiaanse keuken. Om de ietwat saai ogende keuken wat op te fleuren hadden ze de achterwand bekleed met recepten uit Italiaanse kookboeken en –tijdschriften. Hierdoor krijgt deze keuken een vrolijke en frisse uitstraling. Als vastgoedstylist restte mij hier enkel nog de taak om de styling van de woon- en eetkamer hierop aan te laten sluiten zodat het totaalplaatje mooi in balans is.

Van verouderde naar frisse look

Keuken Voor Keuken na

Een verouderde keuken hoeft helemaal niet volledig vervangen te worden om het geheel er aantrekkelijk uit te laten zien! Dat bewijst deze enigszins verouderd ogende keuken. Een likje verf op de muur, laminaat op de vloer, schoongeboend plafond en ‘gewrapte’ keukenkastjes zorgen weer voor een frisse uitstraling. En dat zonder meteen duizenden euro’s aan een nieuwe keuken uit te geven!

Het originele artikel verscheen in de september editie van Licht op Eindhoven en is HIER te vinden.


Angel Nijskens