Interieur- vs. vastgoedstyling

Interieur- vs. vastgoedstyling

(ARTIKEL VERSCHENEN IN LICHT OP EINDHOVEN)

Weet u nog wat de doorslag gaf toen u uw woning kocht? Uw gevoel over de woning speelde een grote rol, nietwaar? Want als een huis ‘niet goed voelt’ piekert u er niet over om een bod uit te brengen. Om dat ‘gevoel’ in de woning te brengen, creëren we met behulp van vastgoedpresentatie een frisse en uitnodigende look, geen specifieke smaak of stijl.

Smaken verschillen. Maar wat alle kijkers willen is een woning die uitnodigend, functioneel, rustgevend en opgeruimd is. Dat is precies het verschil tussen interieurstyling en vastgoedpresentatie. Vastgoedpresentatie gaat over strategische aanpassingen en het opfrissen van de woning in plaats van decoreren en personaliseren.

De kunst van het weglaten

Als u een hele specifieke woonstijl hebt doorgevoerd, bijvoorbeeld modern of klassiek, kunt u deze het beste een beetje afzwakken. Anders loopt u het risico dat uw woning enkel een te klein gedeelte potentiele kopers aanspreekt die ook van uw specifieke stijl houden. Het is dan ook de kunst om uw woning zodanig te presenteren dat kopers de mogelijkheden van hun eigen specifieke woonstijl op uw woning kunnen projecteren.

Hal voor Hal na

Kleur mag maar met mate

Een stijl afzwakken betekent niet dat u kleur helemaal moet vermijden. De mooie paarse bank kon dus gewoon blijven staan in deze woonkamer. Om het geheel in balans te brengen hebben we de rest van het kleurenpalet simpel gehouden en gedoseerd met neutrale kleuren, in dit geval zachte grijstinten en het warme roomwit.

Kleur mag

Van somber naar lekker fris

Ruimtes met een gedateerde inrichting, zoals deze slaapkamer, komen vaak somber over. Het streven voor deze slaapkamer was dan ook om deze een modernere en frissere look te geven. Hiervoor hebben we neutrale kleuren gebruikt (let op de gordijnen) en de wanden rustig gehouden. Met accessoires hebben we wat kleur toegevoegd, dat frist de ruimte op. Maar ook hier geldt weer, gebruik het met mate. Ook hebben we in de het bed verplaatst naar de andere wand waardoor de kamer direct ruimtelijker oogt.

slaapkamer na Slaapkamer Voor

Is uw woning klaar voor de verkoop?

De clou is om jezelf te verplaatsen in de potentiële koper. Als woningverkoper is het vaak lastig om objectief naar uw eigen woning te kijken maar het is cruciaal voor de verkoop. Mocht u hier wat hulp bij kunnen gebruiken, neem dan gerust eens contact met ons op voor een persoonlijk consult.

Klik HIER om het artikel te bekijken.


Angel Nijskens