Even binnenkijken…de eerste indruk

Even binnenkijken…de eerste indruk

(ARTIKEL IN LICHT OP EINDHOVEN MAGAZINE)

De eerste indruk: de buitenkant van uw woning

We hebben het allemaal wel eens gedaan;  binnen gluren bij de woning die u op het oog heeft. Niet zo vreemd dus dat bij het verkopen van een woning de aandacht met name uitgaat naar de binnenkant van de woning. Toch begint de eerste indruk nog vóórdat de gast het huis betreedt, namelijk buiten. Groene tegels, dorre struiken of een onverzorgde tuin kunnen voor een vroegtijdige afknapper zorgen. Zo’n woning, daar wil je niet eens binnenkijken!

Als Keurmerkstylist Vastgoed kijk ik niet alleen objectief naar de inrichting maar ook naar de staat van de woning. Ik adviseer woningverkopers welke aanpassingen nodig zijn om een optimale woningpresentatie te realiseren, zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de woning. Soms is het nodig om de voorzijde op te frissen om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten. Graag deel ik drie praktijkvoorbeelden ter inspiratie.

Verras de kijker…aangenaam!

Soms ligt de entree niet aan de voorzijde van de woning zoals bij deze woning het geval is. U kunt zich voorstellen dat een potentiele koper niet direct staat te popelen om hier naar binnen te gaan om  de rest te bekijken. Door de entree van deze jaren 70 woning een kleine renovatie te geven krijgt deze meteen een verleidelijke uitstraling.  Wie wil hier nou niet binnenkijken?

Curb appeal voor Curb appeal na

Funda nummer 49422413 – Makelaarskantoor Huibers

Verborgen juweeltje

Deze prachtige jaren 30 woning, in het hoge segment, was vanaf straatzijde niet zichtbaar door de dichtbegroeide bomen en struiken. Om te laten zien wat voor een verborgen juweeltje er achter dit groen verscholen lag is de voortuin flink gesnoeid en is de boom aan de linkerkant gekapt.

Curb appeal tuin voor Curb appeal tuin na

Funda nummer 49411943 – Anja van de Ven Makelaardij

Kleine aanpassing, groot effect

Meestal is een kleine aanpassing voldoende om een groots effect te behalen. In dit geval is enkel de poort geopend waardoor de kijker direct een uitnodigend gevoel krijgt. Ook de wijze waarop de foto is genomen, namelijk van dichterbij, geeft een opener en ruimtelijker effect. De bladeren op het trottoir zijn niet meer zichtbaar, evenals het ‘te koop’ bord in de tuin en ook is te zien dat er een garage met een mooie garagepoort aan de woning vastzit.

curb appeal oprit voor Curb appeal oprit na

Funda nummer 48188881 – Cranendonck Makelaars

Dit artikel werd gepubliceerd in de zomeruitgave van Licht op Eindhoven pagina 41: http://issuu.com/arrograntmedia/docs/lr_licht_zomereditie


Admin