Is uw huis klaar om te verkopen?

Is uw huis klaar om te verkopen?

(PUBLICATIE NVM MAGAZINE)

Het besluit is genomen, u gaat uw huis verkopen! In samenwerking met een makelaar worden belangrijke voorbereidingen getroffen. Er komt een goede omschrijving van de woning, de buurt waar u woont én er worden foto’s gemaakt. Die moeten potentiele kopers een goede indruk geven van de ruimtes en hen nieuwsgierig maken: alles om hen een bezichtigingsafspraak te laten maken! Beelden zeggen daarin meer dan woorden, en dus is de kwaliteit van de foto’s van groot belang. Nu kan een fotograaf nog zo’n goede foto maken, als de woning onlogisch is ingedeeld komt dat de ruimtebeleving niet ten goede. Vaak zal een makelaar u in dat geval adviseren om een verkoopstylist in de arm te nemen die objectief naar de inrichting kijkt.  Met een opgefrist interieur is het voor de koper makkelijker om de potentie van een huis te zien.

We spreken Paula Bullard, een toonaangevend vastgoedstylist uit de regio Eindhoven. Paula: “Bij vastgoedstyling gaat het erom dat de woning op een zodanige wijze wordt gepresenteerd dat de potentiële koper de ware beleving van de ruimte krijgt. Op die manier kan de koper beter inschatten wat de mogelijkheden zijn om de woning naar eigen wens en smaak in te richten. De meest optimale woningpresentatie voor de verkoper komt tot stand door een goede samenwerking van wat ik ‘de dynamische driehoek’ noem. Daarmee bedoel ik de makelaar, vastgoedstylist en fotograaf.”

Aan de hand van een paar praktijkvoorbeelden laat Paula zien wat het effect is van een kleine verandering. Paula: “De ‘VOOR’ foto’s zijn voorbeelden van woningpresentaties zoals ze in de praktijk te vinden zijn, bijvoorbeeld op Funda. Op de ‘NA’ foto’s is goed het effect te zien van de aanpassingen die de vastgoedstylist, in samenwerking met een professionele vastgoedfotograaf, heeft doorgevoerd.”

Wat een goede foto kan doen!

“De ‘voor’ foto van de kinderslaapkamer is te dichtbij en vanuit de verkeerde hoek genomen. Daardoor lijkt de kamer smaller en kleiner dan deze in werkelijkheid is. De ‘na’ foto geeft een veel beter beeld van de ruimte. Aan deze ruimte is niet zo veel veranderd en we hebben alleen met de aanwezige spullen gewerkt. Het speelkleed is weggehaald, het bed verplaatst en er is een kastje neergezet waar al het speelgoed netjes in is opgeborgen.”

Een goede indeling maakt het verschil

“Soms hebben we te maken met ruimtes die te ‘vol’ ogen, zoals bij deze woonkamer. We hebben de eethoek en de zithoek omgewisseld en de boekenkast verplaatst, een vloerkleed neergelegd en een langwerpig schilderij opgehangen. Daardoor krijgt de kamer een ruimtelijker effect. Zo kan een potentiële koper direct zien dat een zithoek prima in dit gedeelte van de kamer past. Tenslotte hebben we door middel van een paar accessoires de sfeer opgefrist.”

Kleine aanpassing, grote impact!

“De foto’s van de zolderkamer leveren het bewijs: kleine wijzigingen kunnen een grote impact hebben op de beleving van de ruimte. Deze ruimte werd gebruikt als waskamer, maar wij wilden laten zien dat je er ook heel goed een slaapkamer van kunt maken. We hebben de hoge kasten weggehaald, een bed en dezelfde lage kast uit een andere kamer verplaatst. Op die manier is de potentie van ruimte zichtbaar geworden.”

Wilt u meer informatie over verkoopstyling voor uw woning, neem dan gerust contact op met uw makelaar of met Spot On Vastgoedstyling.

 


Paula