Kerstdecoratie tijdens de verkoop

Kerstdecoratie tijdens de verkoop

(ARTIKEL VERSCHENEN IN LICHT OP EINDHOVEN)

Heeft u uw woning te koop staan tijdens het feestseizoen? U denkt wellicht dat het verkopen en versieren van uw huis tijdens de feestdagen niet samengaan. En dat u de kerstdecoratie dit jaar maar beter achterwege kunt laten. Niets is minder waar. U kunt uw woning heel goed decoreren voor de kerst en tevens aantrekkelijk presenteren voor potentiële kopers. Wat kunt u doen en wat kunt u beter achterwege laten?

IMG_1378Basisregels

De voorwaarden voor het creëren van een optimale woningpresentatie gelden het hele jaar door, ongeacht wanneer u uw huis te koop zet. Een schone en opgeruimde woning is een van die voorwaarden. Zorg ervoor dat de woning in ieder geval fris en opgeruimd is voordat u begint met decoreren.

Accentueer

Kerstdecoratie kunt u heel goed gebruiken om de sterke punten van uw woning strategisch te versieren. Heeft uw woonkamer een mooie open haard? Breng een stijlvolle guirlande aan. Een prachtig uitzicht kunt u accentueren door een eenvoudige kersttak op de vensterbank te plaatsen. Verberg het in ieder geval niet achter kunstsneeuw of drukke strengen met kerstverlichting op het raam.

Kerstboom

Het neerzetten van een versierde kerstboom is geen enkel probleem, mits de boom niet te groot is maar in verhouding met de ruimte. Vaak moet er met meubels geschoven worden om plaats te maken voor de boom. Zorg ervoor dat de ruimte niet te vol oogt. U kunt daarvoor eventueel tijdelijk wat meubels weghalen.

Less is more

Groots uitpakken met kerstversiering kunt u beter een jaartje overslaan. U wilt  kijkers niet verblinden met knipperende lampjes, schitterende kerststerren en ornamenten in elke hoek. Kijkers moeten onder de indruk zijn van uw woning, niet van de kerstversiering. Voorkom dat ze afknappen door de kerstdecoratie maar imponeer ze met een extra dosis gezelligheid.


Angel Nijskens