Makelaars (h)erkennen snellere huizenverkoop door vastgoedstyling

Makelaars (h)erkennen snellere huizenverkoop door vastgoedstyling

(PUBLICATIE EINDHOVEN GEZIEN)

Aanstaande zaterdag 5 april organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars wederom de NVM Open Huizen Dag. Daarbij kunnen woningzoekers tussen 11.00 – 15.00 uur zonder afspraak vrijblijvend woningen bezichtigen. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat drie maanden later ruim 16% van de deelnemende woningen is verkocht. De verkooptijd kan nog verder
worden verkort als daarbij gebruik wordt gemaakt van verkoopstyling. In Groot-Eindhoven is de gemiddelde verkooptijd 151 dagen. Gestylde woningen worden gemiddeld binnen 56 dagen verkocht.

Meer bezichtingen
Onderzoek onder makelaars toont aan dat zij bij de verkoop van een woning steeds vaker  samenwerken met een professionele verkoopstylist voor optimale woningpresentatie. Ruim 73% van de makelaars zet wel eens verkoopstyling in. Het aantal bezichtigingen van gestylde woningen is 6 keer zo groot. Dit leidt in de meeste gevallen tot een snellere verkoop van de woning. NVM Makelaar Rieks van den Berg van AB Makelaars in Eindhoven: “Verkoopstyling werkt zeer verkoop stimulerend. Het is bij woningpresentaties aantrekkelijker om een woning te zien die gestyled en netjes ingericht is, dan een woning die leegstaat of rommelig overkomt.”

Samenwerking
Keurmerkstylist Vastgoed Paula Bullard is blij met deze ontwikkeling. Zij werkt nauw samen met diverse NVM makelaars in de regio Eindhoven. Het afgelopen jaren zag zij een aanzienlijke stijging in het aantal aanvragen afkomstig van regionale makelaars. Dit wordt gestaafd door cijfers uit het onderzoek. Ruim 64% van de makelaars gelooft in een samenwerking met een verkoopstylist en 54% vindt dat zij het vaker zouden moeten inzetten.

Betere verkoopprijs
‘Uit het onderzoek blijkt dat woningen gemiddeld pas na 275 dagen gestyled waardoor tijd en geld verloren gaat,’ alsdus Bullard. Ze benadrukt dat verkoopstyling niet alleen interessant is in crisistijd. ‘Gelukkig zien steeds meer makelaars en huizenverkopers dat verkoopstyling een positieve invloed heeft op niet alleen de verkooptijd maar ook de verkoopprijs. Het verschil tussen de vraag- en de verkoopprijs is gemiddeld 12% voor niet gestylde woningen vs. 8% voor woningen die wel gestyled zijn.’


Arno