Foto: Kees Martens/fotomeulenhof

Prijs voor Spot On Vastgoedpresentatie Eindhoven

(ARTIKEL VERSCHENEN OP ED.NL)

Paula Bullard van Spot On Vastgoedpresentatie uit Eindhoven heeft de eerste International Award van de Amerikaanse organisatie voor ‘home stagers’ gewonnen.

Niet alleen de verkoper en diens makelaar, ook de koper, heeft baat bij het werk van Spot On Vastgoedpresentatie (SOVP), zegt Paula Bullard. De woning wordt aantrekkelijk neergezet, zodat de verkopende partij (soms eindelijk) in gesprek komt met geïnteresseerden. Dat levert ook de makelaar wat op.

Kennis

Om kennis uit te wisselen, werd ze snel na de oprichting van haar bedrijf op bedrijventerrein De Hurk in 2008 lid van het Amerikaanse gilde van ‘home stagers’. Inmiddels is het beter presenteren van woningen om ze te verkopen ook overgewaaid naar andere landen, zoals Nederland. Bullard is daarbij één van de pioniers. Vorige maand, op het jaarcongres, kreeg ze de eerste Award voor internationale leden. “Dat is toch een erkenning van vakgenoten.”

2000 woningen

Bullard werkt vaak via makelaars die haar diensten aanbieden, maar ook projectontwikkelaars – bijvoorbeeld voor modelwoningen – en corporaties – voor te verkopen uitgeleefde huurwoningen – nemen haar diensten af, net als particuliere eigenaren overigens. Meer dan 2000 woningen en vooral ook hun eigenaren nam ze al onder handen.

Schilderbeurt

Bij bewoonde woningen blijft haar werk meestal beperkt tot het herschikken van meubels of spullen, soms een schilderbeurt voor de keuken. Bij leegstaande woningen kan een advies ook tot een kleine renovatie leiden.

Starterswoningen

We moeten niet denken dat haar werk zich beperkt tot dure panden aan de goudkusten van de regio’s Eindhoven en Tilburg. “We komen ook in starterswoningen, huurhuizen die verkocht worden, bij senioren die gaan verhuizen”, zegt zij. Duur is het ook niet per se: een advies kost een paar honderd euro, daarna is het afhankelijk van de geleverde diensten.


Angel Nijskens